Susanna Willis Yoga Rotterdam

Susanna Willis voor yogales in Rotterdam

Ik was 21 jaar toen ik mijn geboorteland Engeland voor Nederland verruilde. Mijn studie in de sociale wetenschappen heb ik in Rotterdam kunnen voortzetten aan de Erasmus Universiteit, waar ik in 1982 als sociologe afstudeerde. Daar begon ook mijn loopbaan als universitair docent. Daarna werkte ik als hoofd van een beleidsafdeling in een gemeentelijke organisatie waar ik onder andere trainingen in management, functioneringsgesprekken, onderhandelings- en communicatietechnieken volgde. Hoewel ik met plezier mijn werk deed had ik altijd het gevoel dat er iets ontbrak.

Van mijn hobby mijn werk gemaakt

Mijn ontdekkingsreis naar yoga begon, vanwege gezondheidsklachten, in de jaren zeventig. Ik volgde yogalessen bij verschillende mensen o.a. uit Nederland en India.
De kennismaking met de ‘Koninklijke (Raja) Yoga’ deed mij besluiten een docentenopleiding te volgen. Alles wat ik in de loop der jaren had geleerd viel op zijn plaats en ik wist tegelijkertijd dat ik nog jaren bezig zou zijn alles in het dagelijkse leven toe te passen. De Raja Yoga is voor mij een instrument om weer in harmonie te komen. Omdat ik me verbonden voel met iets dat mij vreugde geeft, heb ik in 1993 van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Praktijk sinds 1993

Ik begon in 1993 met yogagroepen. Vanwege een toenemende vraag breidde ik in 1997 mijn praktijk uit met individuele begeleiding op het gebied van fysieke, emotionele, mentale en spirituele vraagstukken.
De samenwerking met verschillende artsen/therapeuten van het Instituut voor Energetische Geneeskunde (IVEG), waar ik van 2002-2004 met veel plezier heb gewerkt, wordt nu, na het overlijden van Ton van Gelder, vanuit de verschillende praktijklocaties voortgezet.

Yogalessen in Rotterdam

Professionele bevoegdheid

 • Opleiding tot yogadocent (1989 tot 1993) bij Het Raja Yoga Instituut te Ilpendam (toen Stichting Raja Yoga Nederland).
 • Aangesloten bij Het Raja Yoga Instituut als docent bij het Basisopleidingsprogramma.
 • Aangesloten bij de Vereniging voor Samenwerkende Raja Yogadocenten Nederland.
 • Bijscholing ieder jaar in de vorm van (internationale-) conferenties, workshops en studiedagen.
 • De Yogatherapie is mede is ge├»nspireerd door het werk van Carl Jung, Roberto Assagioli (Psychosynthese als transpersoonlijke psychotherapie) en Phyllis Krystal.
 • Trainingen gevolgd bij collega’s Ton van Gelder en Danny Vishnudatt van het Instituut voor Energetische Geneeskunde (IVEG -2002-2004).
 • Opleiding in de Bowen Techniek bij het Centrum Bowen Nederland in samenwerking met the European College of Bowen Studies, Engeland (2002-2004).
 • Lid van de Bowen Belangen Vereniging die aansluiting heeft bij de beroepsvereniging NVST (Nederlandse Vereniging voor Soma therapeuten, 2004).
 • Esoterische (chakra) healing: Reiki en in White Time (healing levels 1 en 2). Resonance healing (level 1).
 • De Phonatherapie, heling door klanken, is ge├»nspireerd door Patrick Torre en wordt in samenwerking verder ontwikkeld.
 • In 2008 door Tareth ingewijd in het Graal werk
 • In 2009 door Tareth ingewijd in de Alchemic Healing
 • 2017 Opleiding Medische Basis Kennis bij opleidingsinstituut Ortho Linea te Zoetermeer. Lid van beroeps vereniging NVST.

Inspiratie

De lotus die vanuit de donkere modder door het water en de lucht naar het licht van de zon groeit symboliseert de ontdekkingsreis die we maken van het donkere onderbewuste naar het hogere bewustzijn. Het staat symbool voor het openen van het hart, voor zuiverheid en verlichting.