Yogales-Rotterdam

Yogales in Rotterdam

De essentie van yoga is communicatie, verbinding:  verbinding tussen jou en de ander en met alle facetten in jezelf.

Yoga & Qi gong lessen

Tijdens de Yogalessen in Rotterdam komen thema’s geïnspireerd door de natuur en de yogafilosofie, Qi Gong en meditatie aan bod.

HaTha betekent in Sanskriet respectievelijk Zon en Maan. De maan staat symbool voor de koele, rustige meer introverte energie en de zon voor de warme, actieve energie.
Het is de bedoeling dat deze twee energiestromen met elkaar in balans zijn. De yogahoudingen (asanas) zijn hiervoor bedoeld. Je leert in de lessen welke houdingen je helpen om rustig te worden, de bloeddruk te verlagen en welke je helpen om krachtiger en actiever te worden.
De levensenergie die door yogaoefeningen vrijkomt, reguleert en brengt evenwicht in o.a. het ademhalingsmechanisme, de bloedsomloop, het hormonale systeem en het zenuwstelsel.
Ook emoties die zijn opgeslagen als lichamelijke spanning, worden in evenwicht gebracht c.q. losgelaten.
De rust en ontspanning die zijn verkregen door de oefeningen vertragen de stofwisseling, met vooral een gunstige uitwerking op het zenuwstelsel en de bloeddruk.

Ik hoop ook dat je leert te voelen hoe je jezelf in balans kunt brengen met behulp van de verschillende fysieke houdingen en vooral hoop ik een inspiratie te zijn zodat je zelf gaat toepassen wat je in de lessen ervaart.

Qi (chi), ofwel Prana betekent levenskracht en hoewel we dat beïnvloeden met fysieke yogahoudingen hebben ook juist de subtiele bewegingen een krachtige en helende uitwerking op ons. Het zijn vloeiende houdingen en kleine series van bewegingen die de energiestroom op gang brengen naast balans en rust. Deze kunnen staand, zittend of liggend worden uitgevoerd en zijn ook voor ouderen heel geschikt.

  • Bertrand Russellplaats 26
   3069 CC Rotterdam

  • Maandagavond
   19.00 – 20.00 uur
   20.15 – 21.15 uur

  • Het lesgeld is € 40,- per maand en wordt per kwartaal betaald.

   Meld je nu aan

   Betaling van lesgeld

   Er is een opzegtermijn van één maand voor het eind van het kwartaal.

   U wordt verzocht het lesgeld per kwartaal te betalen. Als dit niet mogelijk is en na overleg, betaalt u de contributie de eerste week van de maand.

   Lesschema, afwezigheid & vakanties

   Tijdens de korte vakantiedagen en zomermaanden juli en augustus wordt geen lesgeld betaald.

   Voor gemiste lessen door eigen afwezigheid is helaas geen restitutie mogelijk. Deze lessen kunnen wel waar mogelijk en in overleg worden ingehaald.

   Energetische Meditatie (EM)

   Energetische meditatie, meditatie in actie, is een nuchtere methode van zelfonderzoek geworteld in de Chinese en Indiase wijsgerige tradities. De Chinese Taoïsten ontrafelden de geheimen van energie; het Boeddhisme uit India is de leer van het bewustzijn. Energetische Meditatie combineert het beste van beide tradities. Door de eigen lichaamsenergieën en het bewustzijn te onderzoeken en te beïnvloeden, wint je dagelijkse bestaan aan kwaliteit. In de cursus wordt onderzocht wat er zich in je hoofd afspeelt (denkprocessen, gedachten patronen) en wat er zich in je lichaam afspeelt (energetische processen, waaronder emoties). Deze processen lijken vanzelf te gaan, alsof ze je overkomen.
   De training is gericht op het heroveren van de bewuste controle en wordt op individuele basis gegeven – een op een. (Zie onder Individuele begeleiding)

   De grondleggers van Energetische Meditatie zijn Ton van Gelder en Danny Vishnudatt.

    Meld je nu aan
    Yogalessen in Rotterdam
    Yogales in Rotterdam

    Ervaringen van deelnemers

    Je hebt me een prachtige manier van Yoga beoefenen laten ervaren. Het voelt als thuiskomen.
    Gerda

    Ik heb een mooi pad ontdekt. Een pad die mij brengt naar mezelf, die me helpt zien, voelen en ervaren wie ik ben. Ik heb het gevoel dat ik vrij ben. Dat ik nu bewust mijn innerlijk leven kan besturen.
    Marivel

    Susanna wil ik bedanken voor de begeleiding van dit jaar, voor de kennis overdracht, de liefde waarmee zij de yoga uitdraagt, de creativiteit waarmee zij haar lessen vorm geeft en het geduld en respect dat zij heeft voor iedereen.
    Lineke

    Susanna Willis is een geweldige vrouw, staat open voor alle mensen, geeft heerlijke yogalessen en organiseert zeer inspirerende workshops!
    Angelique

    Susanna, is een zeer begaafde lerares en een lichtend voorbeeld voor veel mensen. Zij heeft aan de wieg gestaan van mijn nog altijd bloeiende carriere. Als mens heeft ze mij completer gemaakt. Hartelijk dank daarvoor! Ik draag haar een warm hart toe!
    Martin

    Susanna is erg begaan met haar leerlingen en draagt dit op een vrolijke warme manier uit. Ze voelt goed aan waar haar leerlingen grenzen bereiken en begeleid hen hierin met lieve hand.
    Gerard

    Susanna is a fantastic, caring, knowledgeable yoga teacher.
    Mary

    Susanna is more than a teacher. She inspires others to find their inner power. Her work comes from the heart and is of the highest calibre.
    Tareth