Yogales-Rotterdam

Yogales in Rotterdam

Al 25 jaar geef ik met plezier yogalessen in Rotterdam. De lesstof wordt met deskundigheid, liefde en speelsheid doorgegeven en er wordt rekening gehouden met de persoonlijke mogelijkheden van de cursisten.
De essentie van yoga is communicatie, verbinding:  verbinding tussen jou en de ander en met alle facetten in jezelf.

Yoga & Qi gong lessen

Tijdens de Yogalessen in Rotterdam komen thema’s geïnspireerd door de natuur en de yogafilosofie, Qi Gong en meditatie aan bod.

HaTha betekent in Sanskriet respectievelijk Zon en Maan. De maan staat symbool voor de koele, rustige meer introverte energie en de zon voor de warme, actieve energie.
Het is de bedoeling dat deze twee energiestromen met elkaar in balans zijn. De yogahoudingen (asanas) zijn hiervoor bedoeld. Je leert in de lessen welke houdingen je helpen om rustig te worden, de bloeddruk te verlagen en welke je helpen om krachtiger en actiever te worden.
De levensenergie die door yogaoefeningen vrijkomt, reguleert en brengt evenwicht in o.a. het ademhalingsmechanisme, de bloedsomloop, het hormonale systeem en het zenuwstelsel.
Ook emoties die zijn opgeslagen als lichamelijke spanning, worden in evenwicht gebracht c.q. losgelaten.
De rust en ontspanning die zijn verkregen door de oefeningen vertragen de stofwisseling, met vooral een gunstige uitwerking op het zenuwstelsel en de bloeddruk.

Ik hoop ook dat je leert te voelen hoe je jezelf in balans kunt brengen met behulp van de verschillende fysieke houdingen en vooral hoop ik een inspiratie te zijn zodat je zelf gaat toepassen wat je in de lessen ervaart.

Qi (chi), ofwel Prana betekent levenskracht en hoewel we dat beïnvloeden met fysieke yogahoudingen hebben ook juist de subtiele bewegingen een krachtige en helende uitwerking op ons. Het zijn vloeiende houdingen en kleine series van bewegingen die de energiestroom op gang brengen naast balans en rust. Deze kunnen staand, zittend of liggend worden uitgevoerd en zijn ook voor ouderen heel geschikt.

Yoga voor ouderen en mensen met spanningsklachten

Met behulp van de yoga werken we aan een soepele en flexibele lichaam en oefenen we met balans en kracht. Ouder worden hoeft niet te betekenen dat we lijden aan fysieke beperkingen!

Deze yogalessen zijn in principe voor iedereen toegankelijk.

Wij beginnen met een warming-up, met afwisselende yogahoudingen en Qi gong, als voorbereiding voor de houdingen die ons lichaam sterker en soepeler maken. In het bijzonder is er veel aandacht voor souplesse in de ruggengraat en iedereen oefent op zijn of haar eigen niveau.
Ik doe regelmatig oefeningen voor maar loop ook rond om persoonlijke aanwijzingen te geven.
De les wordt afgesloten met ontspanningsoefeningen, vaak met muziek.

 • Centrum Djoj Hilligersberg
  Antony Duyklaan 5-7
  3051 HA Rotterdam

 • Dinsdagavond
  19.15 – 20.15 uur
  20.15 – 21.45 uur

  Donderdagochtend
  10.00 – 11.00 uur

 • Voor lessen van een uur is het lesgeld € 45,- per maand.
  Voor lessen van anderhalf uur is het lesgeld € 55,- per maand.

 • Bertrand Russellplaats 26
  3069 CC Rotterdam

 • Maandagavond
  19.00 – 20.15 uur
  20.15 – 21.30 uur

 • Het lesgeld is € 36,- per maand en wordt per kwartaal betaald.

 • Huis van de Wijk
  Remmet van Milplaats 15
  Rotterdam-Alexanderpolder

 • Woensdagochtend
  09.00 – 10.00 uur
  10.00 – 11.00 uur
  11.00 – 12.00 uur
  12.00 – 13.00 uur

 • Het lesgeld is € 36,- per maand en wordt per kwartaal betaald.

Meld je nu aan

Betaling van lesgeld

Er is een opzegtermijn van één maand voor het eind van het kwartaal.

Het lesgeld kunt u overmaken op rekeningnummer NL14INGB0003099112 t.n.v. Raja Yoga Rotterdam.

U wordt verzocht het lesgeld per kwartaal te betalen. Als dit niet mogelijk is en na overleg, betaalt u de contributie de eerste week van de maand.

Lesschema, afwezigheid & vakanties

Tijdens de zomermaanden juli en augustus wordt geen lesgeld betaald.

Net zoals bij de SKVR, wordt bij het berekenen van het lesgeld rekening gehouden met de kleine schoolvakanties. Tijdens deze vakanties wordt het lesgeld doorbetaald.

Voor gemiste lessen door eigen afwezigheid is geen restitutie mogelijk. Deze lessen kunnen wel waar mogelijk en in overleg worden ingehaald.

Yoga in bedrijf

Steeds meer ondernemingen in Nederland ontdekken dat yoga hun medewerkers goed kan ondersteunen ter preventie van spanningsklachten Dat geldt vooral voor medewerkers die langdurig in dezelfde houding stilzitten, zoals tijdens computergebruik.

Een creatieve geest heeft periodes van stilte nodig: ook hier biedt yoga met aandachts- en ademhalingsoefeningen ondersteuning.

Yoga tijdens de lunchpauze of direct na het werk helpt om de al opgebouwde spanning los te laten.

Voor Unilever, KPN en de SVB zijn yogaworkshops al “in bedrijf”, waaronder:
Vitality Workshops
Yoga “Be fit”
Stress and Breath control
Deze workshops zijn gericht op lichamelijke bewustwording bij personeel om spanning te voorkomen en de al aanwezige spanning te leren loslaten.

Yoga achter de computer

Voor personeel dat veel achter de computer zit, is een korte training opgezet met als doel het voorkomen van spanningsklachten met name in de rug, schouders, armen en polsen.

Yoga voor mensen met Burn-Out

In het kader van het Arthesis traject ‘Com Passie’ wordt in interdisciplinair teamverband samengewerkt.

 • Op een door u georganiseerde locatie

 • Dag & tijd in overleg

Meer informatie

Workshops Energetische Meditatie (EM)

Energetische meditatie, meditatie in actie, is een nuchtere methode van zelfonderzoek geworteld in de Chinese en Indiase wijsgerige tradities. De Chinese Taoïsten ontrafelden de geheimen van energie; het Boeddhisme uit India is de leer van het bewustzijn. Energetische Meditatie combineert het beste van beide tradities. Door de eigen lichaamsenergieën en het bewustzijn te onderzoeken en te beïnvloeden, wint je dagelijkse bestaan aan kwaliteit. In de cursus wordt onderzocht wat er zich in je hoofd afspeelt (denkprocessen, gedachtenpatronen) en wat er zich in je lichaam afspeelt (energetische processen, waaronder emoties). Deze processen lijken vanzelf te gaan, alsof ze je overkomen. De training is gericht op het heroveren van de bewuste controle.

Cursusopbouw
De gehele cursus bestaat uit drie delen van twee dagen per deel. Je kunt kiezen om één deel te volgen of alle drie.

Ieder cursusdeel bestaat uit vier dagdelen van logisch op elkaar aansluitende blokken. Elk blok bestaat uit een theoretische onderbouwing, gevolgd door een aantal gerichte oefeningen die zowel binnen als buiten uitgevoerd kunnen worden. Wij beginnen en eindigen ieder dagdeel met een gezamenlijke meditatie.

De grondleggers van Energetische Meditatie zijn Ton van Gelder en Danny Vishnudatt.

Inbegrepen bij de cursus zijn relevante kopieën en het boek van Ton van Gelder ‘Energetische Meditatie’, evenals koffie/thee en lunch.

 • Locatie nog te bepalen

 • Datum nog te bepalen

 • € 250,- (= twee dagen) per deel

Meld je nu aan
Yogalessen in Rotterdam
Yogales in Rotterdam

Ervaringen van deelnemers

Je hebt me een prachtige manier van Yoga beoefenen laten ervaren. Het voelt als thuiskomen.
Gerda

Ik heb een mooi pad ontdekt. Een pad die mij brengt naar mezelf, die me helpt zien, voelen en ervaren wie ik ben. Ik heb het gevoel dat ik vrij ben. Dat ik nu bewust mijn innerlijk leven kan besturen.
Marivel

Susanna wil ik bedanken voor de begeleiding van dit jaar, voor de kennis overdracht, de liefde waarmee zij de yoga uitdraagt, de creativiteit waarmee zij haar lessen vorm geeft en het geduld en respect dat zij heeft voor iedereen.
Lineke

Susanna Willis is een geweldige vrouw, staat open voor alle mensen, geeft heerlijke yogalessen en organiseert zeer inspirerende workshops!
Angelique

Susanna, is een zeer begaafde lerares en een lichtend voorbeeld voor veel mensen. Zij heeft aan de wieg gestaan van mijn nog altijd bloeiende carriere. Als mens heeft ze mij completer gemaakt. Hartelijk dank daarvoor! Ik draag haar een warm hart toe!
Martin

Susanna is erg begaan met haar leerlingen en draagt dit op een vrolijke warme manier uit. Ze voelt goed aan waar haar leerlingen grenzen bereiken en begeleid hen hierin met lieve hand.
Gerard

Susanna is a fantastic, caring, knowledgeable yoga teacher.
Mary

Susanna is more than a teacher. She inspires others to find their inner power. Her work comes from the heart and is of the highest calibre.
Tareth